En lykkelig slutning

Nicolas er bedemand, ligesom sin mor, Lone Helle, og sin morfar, Christian 5. Nicolas nedstammer i lige linje fra syv generationer af bedemænd. Nu har han fået et problem. Lig er begyndt at tiltale ham på en ny måde. I et forsøg på at forstå sig selv og sine egne skyggesider begynder han at optrevle familiens historie.

EN LYKKELIG SLUTNING er en roman om døden i dens mange afskygninger – om nekrofili og medlidenhedsdrab, om overtro og kremering, om spøgelser og OCD, om teosofi og nazisme.

Maren Uthaug leverer en tour de force gennem dødens kulturhistorie, med rablende fantasi og en stædig logik, der truer med at sprænge virkeligheden, som vi kender den, i luften.

EN LYKKELIG SLUTNING modtog Læsernes Bogpris i 2020.

Jeg vidste ikke meget om nekrofili, da jeg besluttede mig for at have en nekrofil hovedperson. Og havde aldrig tænkt over, hvor meget nekrofili vi omgiver os med – og endda hygger os med. For eksempel må Snehvide siges at være ret død, da prinsen finder hende så uimodståelig, at han må kysse hendes iskolde læber. Eller hvad med ungdomsserien Twilight, hvor de unge pigehjerter banker hårdt ved synet af de spændende vampyrer. Vi håber alle inderligt, de får hinanden. Uden at skænke særlig mange tanker, at vampyrer altså er døde. De har ingen blodomløb og sover i kister!

Nekrofilien er dog kunne et lille hjørne af bogen. Det var vores begravelseskultur gennem de sidste 200 år, jeg var optaget af, da jeg skrev slægtshistorien. Nekrofiliresearchen og deraf en masse væmmelige billeder i mit hoved, jeg nu aldrig slipper af med, var bare en ekstra lille gave, jeg fik med.

NYESTE UDGAVE

2022
Paperback
Omslag: Allan Højen

På andre sprog

Flere romaner