Hvor der er fugle

For at redde sin mor må Johan gifte sig med Marie, selv om han elsker Hannah. De bosætter sig på et fyrtårn to sømil fra byen Uthaug i Norge, hvor det blæser så meget, at deres børn må bindes fast for ikke at blæse i havet.

Sønnen tror, han er en kalv, datteren er besat af mænd, Marie lugter forkert, og Johan sidder i toppen af fyrtårnet og føler sig bedraget af livet.

Men som historien skrider frem, bliver det mindre og mindre sikkert, hvem der egentlig bedrager hvem.

HVOR DER ER FUGLE er en roman om kærlighed og indavl.

Romanen modtog DR ROMANPRISEN i 2018.

Så længe tilbage jeg kan huske, har jeg stået på molen i Uthaug og set over på Kjeungskjær fyr. Min mor har fortalt mig utallige historier om den familie, der boede derude, da hun var barn og ung. Hun var veninder med den ene datter – og de to morsede til hinanden, når der var fest inde på land. Det er dog ikke fyrfamiliens liv og historie, jeg har ladet mig inspirere af, men jeg har taget så meget andet med, jeg har fået fortalt. Som at de måtte binde de små børn fast til trappen ude på revet, så de ikke skulle blæse til havs. Eller at de kunne være vejrfaste i månedsvis og hverken komme til og fra fyret og ind til land, fordi bølgerne var lige så høje som fyret.

Nogle af karaktererne er baseret på folk fra min egen slægt. For eksempel min oldefar Niels, der ligesom karakteren ’Fede’ også fik dagsbøder af kirken for hor. Eller min mormors smukke søster, der som Hanna også havde sine problemer med gebisset.

NYESTE UDGAVE

2019
Hardback
Omslag: Allan Højen

På andre sprog

Flere romaner